Bemutatom az Econ Power Trader forex robotot

Econ Power Trader

Már megismerhettem a Leap FX csapatának egyik korábbi robotját, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A stratégiája miatt most kíváncsian várom, hogy az Econ Power Trader hogyan fog teljesíteni, mivel a hírek által generált árfolyammozgást kereskedi le.

Voltak már korábban erre a stratégiára épülő megoldások más fejlesztőktől, de kivétel nélkül eltűntek a süllyesztőben, mivel nem voltak hosszabb távon életképesek. Egy esélyt azonban megérdemel az Econ Power Trader.

A weboldalán három számlakivonat is igyekszik elkápráztatni bennünket az esetenként több száz százalékos havi hozamokkal, de fókuszáljunk a lényegre, az egy szem éles kivonatra és máris láthatjuk, mire számíthatunk.

Itt már jóval szerényebbek az eredmények. Amikor ezeket a sorokat írom, akkor 10% körüli volt a havi átlag. Figyeljük meg, hogy a számla 100 dollárral indult és a visszautalások után, jelenleg 40 dollárral kereskedik. Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy ha valaki nagyon bízik a robotjában, akkor nem ekkora éles számlán kereskedik vele. Főleg nem akkor, mikor a weboldalon arról ír, hogy a kereskedésből él. Na mindegy, nézzük tovább a kivonatot. Az elmúlt 1,5 hónapban nem sikerült neki haladnia, de talán az ősz meghozza a sikert. Alapból a stratégia nem kockázatos. Azonban egy-egy vesztes kereskedést igyekszik gyorsan korrigálni a következő kötés méretének megemelésével. Ez nem szimpatikus, de legalább ki lehet kapcsolni, vagy a mértékén állítani. Szomorúan látom, hogy a demószámlák grafikonja nem hasonlít az élesre. Ez alapján óvatosságra intek mindenkit. Lehet, hogy demóban jó lesz ez a robot, de élesben kicsit lassabban megy minden és emiatt nem lesz olyan eredményes. Aki éles számlára teszi, annak mindenképpen kicsi számlával érdemes kezdenie. A javaslat szerint stp számla jobb neki, a külön jutalékot felszámító ecn számlák helyett. Kifejezetten javasolt bróker nincs.

A beállítás nem bonyolult, de figyeljünk az időbeállításra, nehogy rosszkor kezdjen el kereskedni! Egyébként érdekes módon csak egy M1-es, GBPUSD chartra kell feltenni és ettől függetlenül kereskedni fog a robot beállításainál megadott devizapárok mindegyikén. Ez eddig csak másoló robotoknál fordult elő. Pedig most másolásra utaló jeleket nem látok.

Olcsónak nem mondható, de ha tudná produkálni a havi 10%-ot, egy 1000 dolláros számlán, akkor már megérné akár az egy éves 297 USD-s díjjal is. Az életfogytig tartó licensz pedig még gazdaságosabb 497 USD-ért. Természetesen bevállalják a 30 napos pénzvisszafizetési garanciát.

A robot weboldalát itt találjátok, ahol meg is lehet vásárolni:

Econ Power Trader

A saját demószámlámat itt tudjátok nyomon követni. Egyelőre egy FxOpen STP számlával indítok. Ennek oka, hogy ha jól működik, akkor ott ki is próbálnám, egy kisebb éles számlán is.