A legendás WallStreet Asia grides elemmel bővült

Aki régebb óta olvasóm, még bizonyára emlékszik a régi kedvenc robotomra a WallStreet Asia robotra. Ezt gyakorlatilag ingyenesen lehetett használni, és a GBPCAD páron évekig eredményesen is működött nálam. Aztán változott a piac, jöttek jobb robotok és lassan feledésbe merült.

A fejlesztők csapata azonban nem állt le és a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztik, a most már WallStreet Asia EVO néven futó verziót.

A nemrégiben kapott levelük arról értesített, hogy ki-bekapcsolható grides rendszerrel bővítették. Alapesetben nem nagyon szeretem a grides rendszereket, mert benne van a számla elfüstölése a lehetséges forgatókönyvek között. Itt azért ennyire nem vészes a helyzet, mert igaz, hogy a rossz irányba menő menő árfolyam esetén újabb és újabb pozíciókat nyit trend ellen, de nem a végsőkig teszi, hanem csak beállítás szerinti korlátozott számban. Ha pedig így sem sikerül pozitívba hozni a csoport összegyenlegét, akkor végül stoplossal zárja a nyitott pozíciókat. Értelemszerűen ez sokkal ritkábban következik be, mint ahányszor a grid nélküli kereskedésnél történt volna. Mivel a GBPCAD esetén amúgy is ritkán volt stoploss a vége egy-egy kereskedésnek, ezért kíváncsi voltam, mennyire lehet jobb ez a verzió?

A teljesség igénye nélkül futtattam pár tesztet a 2019-es évre vonatkozóan. Nem változtattam a letölthető grides .set fájlokon semmit sem, csak az AUTOMM értéket állítottam 10-re és a teszteléshez szükséges AutoGMT-t false-ra illetve a ManualGMTOffsetet pedig 2-re állítottam.

A teszteket a régi WS Asia 1.4-val kezdtem, aminek szinte teljesen azonos volt az eredménye az EVO-val. Így azt most nem teszem ide, mert felesleges.

Így néz ki a WS Asia EVO eredménye, a grides rendszer nélkül, a GBPCAD páron:

Most pedig lássuk a mit tud a WS Asia EVO a grid rendszerrel, a GBPCAD páron:

Van még egy kapcsoló, amit kipróbáltam. Ez a Recovery mód. Egy esetleges veszteséget gyorsabban segít visszakereskedni azzal, hogy az utána következő kötések méretét kicsit megemeli. (Nem azonos a Martingale rendszerrel).

Nézzük, javít-e a WS Asia EVO grides verzióeredményén a bekapcsolt Recovery mód, a GBPCAD páron:

Összegzés:

Habár csak egy devizapáron és egy évet néztem végig egyelőre, úgy néz ki, hogy van értelme foglalkozni vele. Biztos fogok még pár tesztet készíteni ezek után, amiket itt majd megosztok veletek.

Akit érdekel, azok számára itt a weboldala, ahol be tudják szerezni:

WALL STREET FOREX ROBOT

 

A saját demószámlámat itt tudjátok majd nyomon követni. (AutoMM=3, Recovery mode=true)

Készítettem  még pár tesztet a többi párral is. Csak egy évet néztem (2019) és 2-es AutoMM értékkel, bekapcsolt Recovery móddal futtattam le. Azért 2-es AutoMM-mel, mert ha az összes páron futtatom majd egyszerre, akkor kénytelen vagyok elosztani a tőkét a 6 pár között. A grides rendszer nem játék, nagyon hamar elviheti a számlát. Még ez is talán túl kockázatos, mert ha az összes devizapáron egyszerre kezd el a grides rész újabb pozíciókat nyitni, akkor belefulladhat. De ennek nagyon kicsi az esélye.

GBPUSD

GBPCAD

EURGBP

GBPCHF

EURCHF

USDCHF

Tisztán látszik, hogy van fantázia ebben a robotban (kivétel az USDCHF páron). Ha csak simán összeadom az elmúlt évi eredményeket, már akkor is akár havi 10%-os eredményre jutnék. Kíváncsian várom hogyan fog viselkedni a demószámlán!

 

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás