Bemutatom a DAX Day Trader robotot

Sokan kereskednek napon belül a DAX indexen, ezért megörültem, mikor értesítést kaptam, hogy megjelent egy, a DAX-on sikeresen kereskedő robot, a DAX Day Trader.

Az eredményeit látva, nem is volt kérdés, hogy írok róla. Egyetlenegy kétségem van csak, hogy martingale stratégiát használ, ami ugyan korlátozva van, de akkor is veszélyes lehet. De demóban nincs vesztenivalóm, ezért úgy döntöttem ki is próbálom.

Nézzük először mit mutat az éles számla, ami szerencsére elérhető, mert nélküle nem is foglalkoznék vele:

DAX Day Trader Robot live trading statistic

Szép havi átlagot látunk és hozzá alacsony drawdownt, ami ritka mostanában. Az eredménygrafikon emelkedő, csak a V alakú visszaesések láthatóak, amik egyértelműen a martingale stratégiát mutatják. A kötésméretek le vannak tiltva, de a martingale nyomait a kötéslistában is felfedezhetjük, amikor is ugyanannyi pip nyereséghez különböző, egymásnak 2x, 4x, 8x-sát kitevő eredményt mutat dollárban. Sajnos, még csak 4 hónapos a számlatörténet, így nem tudni, hogy egy sikeres robotttal vagy egy időzített bombával van dolgunk? Az oldalról letölthető backtesztek alapján, közepes kockázattal, maximum 40% körüli veszteség érhet bennünket. Erről ennyit, az idő majd megmutatja, mennyire válik be ez a stratégia.

A kereskedés csak a DAX indexen történik. Nem egy idősíkon, hanem az M15, M30 és M60-as chartokon külön-külön beállításokkal. Az látszik, hogy egy-egy kereskedés erejéig kipróbálták más indexen is, de végül maradtak a DAX-on.

Az éles számla 1:200-as tőkeáttételt használ. Ehhez tartozik jelenleg, az egyelőre nem ismert kockázati beállításokkal 46%-os havi átlag. Ez alaján talán 1:30-as számlán is lehetne futtatni, 5% körüli havi átlaggal. Azonban ehhez szerintem legalább 5000-10000 dolláros számla kellene. (A havi átlagot egyelőre az augusztusi 70%-os eredmény húzta fel. A szeptember, október csak 18% körüli volt.)

A kipróbálása kockázatmentes, hiszen 30 napos, kérdés nélküli pénzvisszafizetési garanciát vállalnak.  Ehhez azonban először be kell szerezni a DAX Day Trader robotot, amit egy évre 497 USD+Áfáért, korlátlan időre pedig 799 USD+Áfáért tehetünk meg.

A DAX Day Trader Robot weboldalának megtekintéséhez és a vásárláshoz kattints ide!

A saját demószámlám itt tudjátok nyomon követni. (ecn (raw spread), 1:500, kockázati szint: közepes):

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás