Ruby Expert Advisor

Bemutatom a Ruby Expert Advisort

Sokat gondolkodtam, hogy bemutassam-e nektek a Ruby Expert Advisor-t. Nehéz volt eldönteni hogyan értékeljem, de végre sikerült. Íme:

Kezdjük egyből az éles számlakivonattal. Azonnal látszik róla, hogy valami grides robot lehet, hiszen a görbén minden szép, nincs visszaesés (csak egy, ami nem igazán érthető, ha megfigyeljük a kötésméret-pip-hozam arányokat).

Vagyis, ha van vesztes kötés, a csoportos zárás miatt nem látjuk. A jó hír, hogy a kötéslistát megnézve látni, hogy nem martingale robotról van szó. A grides rákötés is csak párszor fordult elő. Úgy tűnik a második rákötés után, inkább kiüli az árfolyam-ingadozást és nem köt (vagyis eddig nem kötött) többet egyszerre kettőnél.

Az eredménye kiemelkedően jó, de azt is láthatjuk, hogy a hozzá tartozó drawdown (szerintem az max floatingot jelenthet a myfxbooknál) 67,5% volt eddig. Ez már elég csúnya. Innen már nem sok kell a 100%-hoz és a számla elfüstöléséhez. Azonban, ha megfelezzük, harmadoljuk a kockázatot, akkor még mindig kapunk egy elég szépen hozó robotot, de viszonylag normálisabb kockázattal. Azért arra sem tenném fel az életemet, de van, akinek ez már belefér. A számla eddig túlélt fél évet, lehet, hogy még sokáig fogja bírni. A tőkét hamar ki lehet menteni és onnantól már csak a hozamot kockáztatjuk. Ez lehet egy járható út.

Viszonylag kis tőkével is el lehet indítani. A kötéslistából visszaszámolva, már 50 dollártól tud a kivonaton látható kockázattal is dolgozni. A fejlesztő szerint mindegy neki milyen számlára tesszük fel. Ezért én egy stp demószámlát választottam neki az IC Marketstől.

Az árazása érdekes, mert éves előfizetés van. Egy évre, két éles számlára 299 USD. Ez igazából elfogadható összeg, nem egy nagy kockázat. Főleg, hogy van 30 napos pénzvisszafizetés garancia. Aki pedig több számlára is szeretné feltenni, azok számára van még olcsóbb csomag is.

A robot weboldalát itt találjátok, ahol meg is lehet vásárolni:

Ruby EA

A demószámlámat itt tudjátok nyomon követni. A saját számlám 1/3-ad akkora kockázattal fut, mint a hivatalos éles számla. Ezért kisebb a hozamon, de így tovább tart ???? :

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás