Bemutatom a Z Trader FX EA robotot

Eddig úgy voltam vele, hogy csak azokról a robotokról írok, amelyek akár jók is lehetnek és én is kipróbálnám őket. Azonban, ez azzal járt, hogy régóta nem mutattam be új robotot. Ellenben folyamatosan érkeznek a levelek, hogy mondjak véleményt egy-egy újabb robotról. Így aztán arra az elhatározásra jutottam, hogy ha már megnézek egy ilyen robotot, akkor megosztom mindenkivel a véleményem. Talán sikerül pár forintot megspórolni azoknak, akik egy kicsit is elhiszik, amit a tapasztalataim alapján leírok.

Nézzük tehát ezt a kis rossz fiút, a Z Trader FX EA-t. A weboldala alapján szimpatikusnak tűnik. Csak a lényeges dolgok szerepelnek rajta. Természetesen egy éles számlakivonat is van. Ez azt jelenti, hogy a készítője is tudja, anélkül nehéz eladni egy robotot.

A számlakivonat grafikonja máris árulkodik nekünk. Mivel nem tartalmaz kisebb-nagyobb visszaesést, ez egyből arra utal, hogy nem zár veszteségben, hanem más módon oldja meg a rossz irányba nyitott pozíciók lezárását. Elsőre az látszik, hogy grides módszerrel újabb pozíciókat nyit és várja, hogy árfolyam visszaesések esetén, pozitívban tudja zárni a csoportot. De egy ilyen csoport nyitott kötés nem gátolja meg abban, hogy az ellenkező irányba is elkezdjen kereskedni. Ezzel az egymással szemben álló nyitott kötésekkel-csoportokkal egész jól tudja csökkenteni a függő pozíciók értékét is.

Érdemes a havi eredményeket  megnézni, valamint vele összefüggésben a kötésméreteket is. Induláskor 0.01 lottal kereskedett a robot, amit maradt ugyanennyi a későbbiekben is, függetlenül a tőke növekedésétől. A havi eredmények is ennek megfelelően csökkenő trendet mutatnak.  Ez azért lényeges, mert a robot grides stratégiát alkalmaz, ami egyszer csak jelentős veszteséget tud okozni. Emiatt nem emelték a rendszer fejlesztői, a számlán, a kötésméretet a tőke emelkedésével párhuzamosan, hogy ennek a kockázatát csökkentsék. Az elején kénytelenek voltak kockáztatni, hogy meglegyen az eladható havi átlaghozam. De most már inkább vigyáznak a számlára, mert ez adja el a robotot.  Ez az én véleményem, de tiszteletben tartom, ha valaki másképpen gondolkodik. Novemberben például volt egy 35%-os lehívása. Ha az induláskor lett volna olyan árfolyammozgás, ami ezt okozta, akkor az akkori számlaméret-kötésméret beállítás miatt elbukta volna az egész számlát.

Ha megveszi valaki, akkor mindenképpen demóban kéne futtatni legalább fél-egy évig, az induláskori kockázattal, közben emelni a kötésméretet a tőke növekedésével párhuzamosan. Ha kibír egy évet, akkor érdemes lesz vele élesben is foglalkozni. Ha pedig nem, akkor legalább nem kockáztattad a számlát. Ha pedig a jelenlegi egyenleg-kötésméret aránnyal használja valaki, akkor várhatóan tovább bírja a számla, de a hozam az utolsó pár havinak megfelelő lesz, ami pedig már nem kecsegtető.

Pedig az ára igencsak kedvező, mert 3 éles számlára is rá lehet tenni 137 Dollárért.

A robot weboldalát itt találjátok, ha még ezek után valaki meg szeretné vásárolni: Z Trader FX EA

Saját demószámlát nem fogok tudni mutatni hozzá, de ha valaki megveszi és futtatja, akkor örömmel olvasnám a tapasztalatait, hátha másképpen látja majd a dolgokat, mint most én.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás