Econ Power Trader

Bemutatom az Econ Power Trader forex robotot

Már megismerhettem a Leap FX csapatának egyik korábbi robotját, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A stratégiája miatt most kíváncsian várom, hogy az Econ Power Trader hogyan fog teljesíteni, mivel a hírek által generált árfolyammozgást kereskedi le.

Voltak már korábban erre a stratégiára épülő megoldások más fejlesztőktől, de kivétel nélkül eltűntek a süllyesztőben, mivel nem voltak hosszabb távon életképesek. Egy esélyt azonban megérdemel az Econ Power Trader.

A weboldalán három számlakivonat is igyekszik elkápráztatni bennünket az esetenként több száz százalékos havi hozamokkal, de fókuszáljunk a lényegre, az egy szem éles kivonatra és máris láthatjuk, mire számíthatunk.

Itt már jóval szerényebbek az eredmények. Amikor ezeket a sorokat írom, akkor 10% körüli volt a havi átlag. Figyeljük meg, hogy a számla 100 dollárral indult és a visszautalások után, jelenleg 40 dollárral kereskedik. Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy ha valaki nagyon bízik a robotjában, akkor nem ekkora éles számlán kereskedik vele. Főleg nem akkor, mikor a weboldalon arról ír, hogy a kereskedésből él. Na mindegy, nézzük tovább a kivonatot. Az elmúlt 1,5 hónapban nem sikerült neki haladnia, de talán az ősz meghozza a sikert. Alapból a stratégia nem kockázatos. Azonban egy-egy vesztes kereskedést igyekszik gyorsan korrigálni a következő kötés méretének megemelésével. Ez nem szimpatikus, de legalább ki lehet kapcsolni, vagy a mértékén állítani. Szomorúan látom, hogy a demószámlák grafikonja nem hasonlít az élesre. Ez alapján óvatosságra intek mindenkit. Lehet, hogy demóban jó lesz ez a robot, de élesben kicsit lassabban megy minden és emiatt nem lesz olyan eredményes. Aki éles számlára teszi, annak mindenképpen kicsi számlával érdemes kezdenie. A javaslat szerint stp számla jobb neki, a külön jutalékot felszámító ecn számlák helyett. Kifejezetten javasolt bróker nincs.

A beállítás nem bonyolult, de figyeljünk az időbeállításra, nehogy rosszkor kezdjen el kereskedni! Egyébként érdekes módon csak egy M1-es, GBPUSD chartra kell feltenni és ettől függetlenül kereskedni fog a robot beállításainál megadott devizapárok mindegyikén. Ez eddig csak másoló robotoknál fordult elő. Pedig most másolásra utaló jeleket nem látok.

Olcsónak nem mondható, de ha tudná produkálni a havi 10%-ot, egy 1000 dolláros számlán, akkor már megérné akár az egy éves 297 USD-s díjjal is. Az életfogytig tartó licensz pedig még gazdaságosabb 497 USD-ért. Természetesen bevállalják a 30 napos pénzvisszafizetési garanciát.

A robot weboldalát itt találjátok, ahol meg is lehet vásárolni:

Econ Power Trader

A saját demószámlámat itt tudjátok nyomon követni. Egyelőre egy FxOpen STP számlával indítok. Ennek oka, hogy ha jól működik, akkor ott ki is próbálnám, egy kisebb éles számlán is.


Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás