Bemutatom az FXMulti Core forex robotot

Gyorsan jönnek és tűnnek is el az új robotok, de belefutottam az FXMulti Core robotba, ahol a már több mint 1 éves, éles számlakivonatok, felkeltették az érdeklődésemet.

Azért van egyből kettő éles kivonat, mert a robot valójában két robotot takar, amelyek egymástól függetlenül kereskednek a számlánkon. Az egyik az USDCAD páron (CORE1), míg a másik az EURUSD páron (CORE2).

Egyből látszik, hogy mindkét görbe elég szépen megy felfelé és a havi átlagok is elfogadhatóak. Ezek jelenleg 14 és 12 % körül mozognak. Az USDCAD esetében a legnagyobb visszaesés alatta van a havi átlagnak, ami szép érték. De azért kicsit kutakodtam és megtaláltam az fxblue kivonatot is, ahol látható, hogy a kis visszaesés oka, hogy kiüli, amíg nyerésre fordulnak a kötések. A hivatalos számlán többször is volt 80%-ot meghaladó floating. Na ott már rezeg a léc erősen!

Az EURUSD esetében a visszaesés már a havi átlag duplája. Ez nem annyira szép, mert mi van, ha nem áll meg ott, hanem tovább szalad? Már csak azért is gondolom veszélyesnek mert a görbén egyértelműen látszik, hogy valamiféle martingale vagy ahhoz hasonló stratégiát alkalmaz. Ennek bizonyítékát a kötéslista is mutatja, ahol látjuk, hogy egy vesztes kötést követően, közel 4-szer akkora méretű kötésméretet használ, hogy visszatermelje a veszteséget. Most is benne áll már két hete egy kötésben. Kíváncsi leszek hogyan mászik ki belőle. A veszélyessége ellenére, ettől még működhet a stratégia szerencsés esetben.

A feltételezésem szerint mindegyik bemutató számla magas kockázattal fut és végül is elmúltak 1 évesek anélkül, hogy elfüstöltek volna. A saját demószámlám, a biztonság kedvéért, inkább kisebb kockázattal indítom.

Ami meglepő dolog, hogy a beállítási útmutató alapján az USDCAD-on futó stratégiának elég lehet az 1:30-as tőkeáttétellel működő számla is. Ehhez azonban le kell csökkenteni a kockázati szintet az általam használt 30 helyett 6-ra. Vagyis az 1/5-ére, így a várható hozam is ilyen arányban lesz kisebb, mint nálam. Meglátjuk a tesztek alapján, hogy egyáltalán milyen hozama lesz nála, és annak mennyi lesz az ötöde. Lehet nem is éri meg vele akkor már foglalkozni.

Az FXMulti Core robot ára nem veszélyes, 339 USD+Áfa, egy számlára. Természetesen a számlát váltogathatjuk és van 30 napos pénzvisszafizetés is.

Amennyiben érdekel a weboldala, vagy meg szeretnéd venni, akkor

ide kattints!

A saját FXMulti Core demószámlám pedig itt láthatjátok:

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás