FxFlash tapasztalatok ismételt összegzése

Eltelt már négy hónap mióta megy az éles számla, valamint a demószámla is lassan fél éves lesz. Az eddigi eredmények nagyon kedvezőek, és ráadásul nem is a legdrágább, hanem a legolcsóbbak közül való az FxFlash forex robot.

A korábbi összegzésnél megvizsgáltam a különböző devizapárok eredményességét. Most még mélyebben elemzek. Itt az ideje, hogy megnézzük, melyik stratégia hogyan teljesített, és ez alapján változtassunk az éles portfólión.

Ennél a robotnál egy-egy devizapárhoz akár 3 robot is tartozik, robotonként akár 4 stratégiával. Az mt4i segítségével van lehetőségünk megvizsgálni, hogy külön-külön hogyan teljesítenek ezek a stratégiák. A jókat megtartjuk, a rosszakat pedig csak demóban hagyjuk, hátha később változik a helyzet.

A saját FxOpen demószámlám illetve a Goldsteinbrokersnél futó éles számlám eredményeit hasonlítottam össze. Brókerenként és számlánként is eltérőek az eredmények, de azt keresem, hogy hol van átfedés, melyik stratégia vállhat be mindenhol, ezzel segítve azokat, akik máshol szeretnék futtatni a robotjukat.

Mindenki máshol húzza meg a határt az eredményességet tekintve, de én most a profit faktor alaján választottam. Az elvárásom az volt, hogy a stratégiák profit faktor átlagának egy roboton belül 2 felett kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a robot kétszer annyit nyer, mint amennyit veszít. (1 felett már nyereséget termel, 0 esetén pedig meg kell nézni, mert lehet, hogy nem volt vesztes vagy nyertes kereskedése. 1-2 kereskedés alapján pedig nem érdemes dönteni. Ez alapján nem szabad azonban egy grides vagy martingale robotot véleményezni.). A 2-es profit faktorban tehát van biztonsági tartalék. A kigyűjtött táblázatot mindenki letöltheti innen. Ez alapján élesben a Goldstein számlán az alábbiak tűnnek biztosnak: GBPUSD_H1_V2; AUDJPY_M15_V1

A 15 perces GBPUSD azonban csak azért teljesített ilyen jól, mert a legutóbbi vesztes kereskedésnél nem ment ez a számla műszaki okok miatt. Ettől függetlenül máshol jól telesítenek, tehát hosszú távon jók lehetnek: GBPUSD_M15_V1; GBPUSD_M15_V3;

Valamint az FxOpen demó alapján kisebb risk értékkel felrakom próbára a NZDUSD_H1_V2 és az AUDJPY_M15_V3 verzót is.

Az FxOpen demó alapján, mivel az ECN számla, ecn számlán az alábbiak lehetnek jók:

AUDJPY_M15_V1; AUDJPY_M15_V3; AUDJPY_H1_V2; GBPUSD_H1_V2; NZDUSD_H1_V2; NZDUSD_M15_V1

Látszik tehát, hogy vannak olyan stratégiák, amelyek mindegyiken jól teljesítenek. Ezeket érdemes egy másik brókernél is alapbeállítással felrakni, a többinél a risk értékét 1-2-re álltani, amíg pár hónap alapján kiderül, hogyan teljesít.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás