Hiába van egy jó robotod, azért a szerencse is szükséges a sikerhez?

Igen, így van. Nem mindegy, mikor indítod el az éles kereskedést a számládon. Miért is? Azt már látjuk, hogy nincs olyan robot, ami soha nem veszít. (Ha látszólag úgy is néz ki, akkor ott máshol megvan ennek az ára. De ez már egy másik cikk lenne.) Tehát néha veszítenek a robotok. Ha lehetőségünk van egy hosszabb számlatörténetet megnézni az indítandó robotról, akkor látjuk, hogy egy évben hány veszteséges kereskedés volt, és azok milyen méretű visszaesést jelentettek a számlánkon. Nézzük, meg egy példán mi történhet, egy fél éves periódus alatt (Jelenleg kb fél éves a Vortex demószámlám, és annak az adatait használom fel). A robot havi átlaga legyen 12% (most ennyi éppen). Egy vesztes kereskedés körülbelül 20%-ot visz el a tőkénkből. Az elmúlt fél évben 4 olyan kötése volt, ami mínusz 20-20%-ot jelentett. A szerencsés demószámlám négy hónapot is futhatott anélkül, hogy egy ilyen veszteséges kötés beesett volna. Ez alatt több mint megduplázta a számlát. Aztán jött két vesztes kereskedés és ismét két hónap sikeres sorozat. Majd megint két veszteséges kereskedés. Jelenleg körülbelül 100% hozamnál tart. Azt hiszem, elégedett lennék egy ilyen éles eredménnyel.

Mi lett volna akkor, ha a számla egyből két veszteséges kereskedéssel indul, majd pár hónap után, ismét jön két veszteséges kereskedés. Akár mínusz 40%-ba is kerülhet a számla és onnan helyreállni, legalább a kiindulási tőkéig, már nem biztos, hogy elég négy hónap. Tehát könnyen előfordulhat, hogy a rosszabb esetben fél év alatt nemhogy hasznot termeltünk volna, de még az eredeti betétünk sem lenne meg.

Sajnos az, hogy egy számlán, mikor lesz egy vesztes kereskedés, az olyan tőlünk független külső tényező, amit nem tudunk előre megjósolni. Azt sem, hogy egyáltalán bejön-e az elmúlt időszak alapján adódó statisztika. (talán a játéktermekből kölcsönzött stratégia segíthet. Például ha kivárunk egy vagy két veszteséges kereskedést és utána indítjuk az éles számlánkat, akkor szerencsés esetben jobban járhatunk).

Két élő példa a Multi robotos számláim. A Think Forexes jól indult. Még mindig 10% körüli eredménynél tart 136 nap alatt. Míg az 5 nappal később indított IC Markets számlám, ugyanazon robotokkal, jelenleg -10%-on áll az eredeti betéthez képest, 131 nap alatt.(igaz, hogy itt egy időszakban kisebb kockázattal futott néhány robot, de ez most a lényegen nem változtat.)

A fentiek alapján ugyanaz a robot, beállítás és számla, teljesen eltérő eredmény produkált. Kérlek, vegyétek figyelembe éles számlán történő kereskedés esetén, hogy ilyenek előfordulhatnak.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás