Ichi Scalper robot használata II.

Nagyon sokan használjuk már ezt a kiváló robotot. Hogy hosszú távon is meg legyünk elégedve vele, célszerű egy kicsit megvizsgálni a működését. Korábban már írtam róla, hogyan javasolják használni a készítői az Ichi Scalpert. Akkoriban nem tértem ki a számla védelmét szolgáló beállításokra, de több olvasóval levelezve rájöttem, hogy érdemes ismertetni a lehetőségeket. Nézzük, miket lehet állítani rajta:

PercentageOfAccount: itt állíthatjuk, be, hogy a számlánk hány százalékát vegye figyelembe a robot a következő pozícióméret meghatározásához. Ha itt például 70-et írunk, akkor a robot nem fogja figyelembe venni a számlánk 30%-át.

UseMaxCapitalStop: A felhasználható tőkéhez viszonyítva meghatározhatjuk, hogy mekkora veszteséget, vagy függő pozíció értéket engedünk meg, ha true értékre állítjuk. (alapból false-ra van állítva, tehát ki van kapcsolva!)

MaxCapitalToRiskPercent: Az előzőekben leírt kapcsolóhoz tartozó érték.  (alapból 70 van beírva, de csak akkor lép életbe, ha az előző kapcsoló true-ra van állítva)

Elemezzünk egy kicsit. A brókercég számláját nézem, mert az fut hosszabb ideje. Az ő számlájukon, június környékén volt egy időszak, ahol a függő pozíciók értéke meghaladta a 40 %-ot, miközben a robot Risk=2 értékkel működött. A robot leírásában is szerepel, hogy a 20-30%-os floating érték, az megszokott ennél a robotnál. Ha be lett volna kapcsolva a UseMaxCapitalStop, és 40-es érték szerepelt volna a MaxCapitalToRiskPercent helyén, akkor a védelem, működésbe lép, és 40% veszteség realizálódott volna a számlán. Szerencsére nem ez történt. Például 50% érték esetén sem történt volna baj.  Azonban 4-es és 5-ös Risk értékkel, ha nincs bekapcsolva a védelem, például a gyári számlát is elvitte volna a június környéki árfolyammozgás. ( Risk=4 esetén 2,5x nagyobb méretű pozíciót nyit a robot, mint Risk=2 esetén. Így a függő pozíciók értéke is 2,5x, ami meghaladta volna a 100%-ot) Tehát érdemes használni a védelmet.

Nincs tapasztalat azonban, mi lenne a jó beállítás. Nálam mióta fut, a legnagyobb floating 10% volt. Így 20-as értékkel is simán ment volna eddig. Azonban az előbbiek szerint Risk=2 értéknél nem érdemes kisebb értéket beírni a MaxCapitalToRiskPercent-hez, mint 50. Nagyobb Risk érték esetén sem szívesen engedek a számlán 70%-os kockázatot, inkább bevállalom, hogy kiüt az 50%. Vagy érdemes megfogadni a készítők tanácsát és havonta lefölözni a hozamot és áttenni egy másik számlára, miközben a robot Risk=5 értékkel fut.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás