Ingyen VPS szerver egy évre

Már korábban is volt szó ingyen vps szerverről, ami gyakorlatilag mégsem volt az. De amit most találtam egyet, ami ingyenes 1 évig és bőven elég 1-2 metatrader futtatására. Tehát kezdéshez kiváló lehet. Még nem próbáltam, mert nagyon friss a dolog. Éppen hogy csak a regisztrációt volt időm elkészíteni.

A szolgáltató nem más, mint a világ legnagyobb internetes kereskedelmi cége, az Amazon. Az ingyenes csomag nem nagy teljesítményű. Egy processzort és 1 GB RAM-ot tartalmaz, de ez elég nekünk ahhoz, hogy az oldalamról ingyen letölthető robotokat ki tudjuk próbálni akár több demószámlán is.

Kezdéshez kattintsunk ide: Amazon Web Services

Az első lépés a Create Free Account gombra való kattintással hozzunk létre egy felhasználói fiókot

Értelemszerűen töltsük ki az adatainkkal a mezőket. Egy nevet is kell adnunk az AWS fiókunknak.

Mivel magánhasználatra szánjuk a VPS-t ezért a Personal verziót válasszuk. A telefonszámot a körzetszám és a telefonszám megadásával írjuk be, mert az országkódot automatikusan hozzáírja, ha helyesen választottuk ki az országot.

Ingyenes szolgáltatásról van szó, de azért meg kell adnunk a bankkártyánk adatait, hátha tovább is szeretnénk használni mint egy év. 1$ terheléssel fogják ellenőrizni, hogy valós kártyaszámot adtunk-e meg.

A telefonszám hitelesítéséhez fel fog hívni bennünket egy automata és a következő képernyőn megjelenő számokat kel bebillentyűznünk a telefonunkon. Ha mindent jól írtunk be, akkor a következő kép fog megjelenni:

A folytatásban válasszuk ki az ingyenes Basic Plan-t!

Meg kell adnunk mivel foglalkozunk és mi az érdeklődési körünk.

Közben kaptunk egy emailt, melyben megírták, hogy elkészült a felhasználói fiókunk. A benne levő linkre kattintva lépjünk be. (Sign in to the Console)

Egy lenyíló fülön kiválaszthatjuk, hol szeretnénk a vps-t üzemeltetni. Magamnak Virginiát választottam.

A következőkben a Services menüben válasszuk ki az EC2 szolgáltatást:

A Launch Instance gombra kattintva kezdhetjük a vps létrehozását.

Válasszuk ki az ingyenes operációs rendszerek közül a Windows Server 2016-ot.

Majd az ingyenes szerver paramétereit láthatjuk. Válasszuk Review and Launch gombot.

A következő képernyőn nyomjuk a Launch gombot

Most létre kell hoznunk egy kulcsot, amit majd a jelszó generáláshoz használunk. A lenyíló fülön válasszuk a Create a new key par menüt.

Adjunk neki nevet és a Download gombbal töltsük le.

A Launch instances gombbal mehetünk tovább a szerver fiók létrehozásához. Ehhez szükség lesz pár percre.

Közben állítsuk be a Create billing alertre kattintva, hogy értesítsenek minket amikor elértük az ingyenes szolgáltatás korlátjait, mielőtt számláznának. Ne felejtsük el elmenteni a lap alján levő Save gombbal.

Közben a szerverünk is elkészült. A kék számsorra kattintva érhetjük el

A Connect gombra kattintva kezdeményezzük a csatlakozást.

Töltsük le a csatlakozáshoz szükséges fájlt a számítógépünkre. Majd a Get password gombbal generáljunk egy jelszót a korábban letöltött fájl megadásával.

A fájl megadása után a Decrypt password gombbal kapjuk meg a csatlakozáshoz a jelszót.

Kattintsunk a letöltött Remote Desktop fájlra. Tehetünk egy pipát , hogy ne jelenjen meg legközelebb ez az üzenet.  Csatlakozás után kell megadnunk az előbb generált jelszót. Tehetünk egy pipát, hogy jegyezze meg a gép.

Még egy oké és ez után már pár pillanat, és máris fenn vagyunk az újonnan létrehozott ingyen vps szerverünkön.

Az egy év lejárta előtt ne felejtsétek el lemondani a szolgáltatást, mert különben jön a számla és a kártyáról levonják a díját.

Első tapasztalatok:

Az 1 GB nagy része sajnos elmegy a rendszer igényeire. Ezért max 1-2 metatrader fut el rajta. Előfordult, hogy mikor több kötés volt nyitva mindegyiken, akkor már nem tudtam felcsatlakozni, mert elfogyott a szabad memória. Control panel és ügyfélszolgálat nem jár hozzá, ezért ilyenkor csak a türelem lehet a megoldás. Éles számlához nem javaslom.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás