Kell nekem a bónusz?

Megint induló bónuszos akció van az IronFx-nél. Mielőtt bárki rohanna számlát nyitni, szeretnék néhány részletet bemutatni az apró betűs részből. Ha valaki utána is számlát szeretne nyitni, akkor legalább legyen tisztában velük.

„4. pont: Az Ajánlat új és meglévő Ügyfelek által is igénybe vehető, de STP/ECN és zero fix spread számlákra nem érvényes.” – Tehát csak a dealing deskes számlákra, hiszen ha azon veszítesz, akkor a brókercég nyer, mert ő áll a másik oldalon. Tehát biztos benne, hogy nem fogsz nyerni, különben nem vállalná be ezt a kockázatot.

„8. pont: Az Induló Bónusz nem tekinthető úgy, hogy azt az IronFX köteles biztosítani az Ügyfeleknek, és az IronFX saját belátása szerint bármikor egyoldalúan, visszamenőleg és feltétel nélkül visszatarthatja és levonhatja azt az Ügyfelek számláiról.” – Vagyis olyan stratégiával érdemes csak kereskedni az így megnyitott számlán, ami nem veszi figyelembe a bónuszt, mert azt ugyebár bármikor vissza lehet vonni a saját belátásuk szerint (amikor az nekik jó). Akkor meg minek vennénk igénybe?

„11. pont: Ha az IronFX visszavonja, levonja vagy törli az Induló Bónuszt vagy a További Bónuszt az Ügyfél számlájáról (számláiról), ez a tevékenység nem eredményezhet eljárást, felelősségre vonást vagy jogorvoslatot az IronFX vállalattal szemben.” – ráadásul nem is reklamálhatsz.

„Korrekt” feltételek. A címbeli kérdés eldöntése ezek után már gondolom nem nehéz.

Írásomra reagált a brókercég, mivel szerintük nem megfelelően értelmeztem a kiemelt pontokat. A korrektség kedvéért ideillesztem a levelüket:

4.pont

Az ügyfelek szabadon választhatnak számlatípust a Dealing Desk és az STP/ECN között, de csak a Micro, Prémium és VIP számlatípusokra igényelhetnek bónuszt.

Az STP/ECN számlatípuson a kereskedés nem nálunk zajlik így bónuszt sem tudunk biztosítani ehhez.Természetesen attól hogy az ügyfél a Dealing Desk számlatípust választja, nem jelenti azt hogy az IronFX-nek érdekében áll hogy veszítsen.Ha nem lennének profitos kereskedők akkor nem működne az üzleti modellünk.

8.pont

A szerződési feltételek alapján bármikor visszavehetjük a bónuszt az ügyfelektől. A bónusz visszavételének az okai pontosan ki vannak fejtve a 17, 18, és 19-es pontokban(idéztem lentebb).

Gyakorlatilag a bónuszt kizárólag akkor vesszük vissza ha az ügyfél kiutalja a tőkéjét a cégünktől, illetve ha az Arbitrázs tevékenység gyanúja merül fel. Minden más esetben a bónuszt zavartalanul használhatja az ügyfél.

11.pont

Mivel ez a bónusz egy az IronFX-tol felajánlott összeg és nem képezi az ügyfelek tulajdonát természetesen reklamálásra sincsen lehetőség.

Idézet a szerződési feltételekből:

17. Ha az IronFX gyanítja, vagy okkal feltételezi, hogy az Ügyfél visszaélt vagy megkísérelt visszaélni a jelen Ajánlat vagy az IronFX bármely más promóciójának feltételeivel, illetve rosszhiszeműen járt el, az IronFX fenntartja a jogot, hogy saját belátása szerint megtagadja, visszatartsa vagy visszavonja az Ügyféltől az Induló Bónuszt (és adott esetben a További Bónuszt), és szükség esetén: (i) visszatartsa, törölje vagy levonja az Ügyfél számlájáról az Induló Bónuszt; (ii) megszüntesse az Ügyfél hozzáférését az IronFX által nyújtott szolgáltatásokhoz, és/vagy megszüntesse a szerződést az IronFX és az Ügyfél között a szolgáltatások nyújtására vonatkozóan; (iii) letiltsa az Ügyfél számláját (számláit) (kivéve, ahol az adott hivatalos szerv másképp rendelkezik), valamint rendelkezzen a fel nem használt egyenleg Ügyfél részére történő átutalásáról (levonva az Induló Bónuszt és adott esetben a További Bónuszt).

18. Ha az IronFX gyanítja, vagy okkal feltételezi, hogy az Ügyfél visszaélt vagy megkísérelt visszaélni a jelen Ajánlat feltételeivel a pozíciók belső fedezésével (az IronFX vállalatnál vezetett egyéb számlájának használatával) vagy külső fedezésével (más brókereknél vezetett kereskedési számla használatával), az IronFX fenntartja a jogot arra, hogy az Ügyfél beleegyezése nélkül azonnal visszavonja az Induló Bónuszt (és adott esetben a További Bónuszt) az Ügyfél kereskedési számlájáról (számláiról) vagy nyereséget termelő, fedezettel ellátott számláiról.

19. Azon tény alapján, hogy ezt az Ajánlatot az IronFx Ügyfeleinek forgalmi bónuszként bocsátotta rendelkezésére, az IronFX fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, az Ügyfél beleegyezése nélkül, egyoldalúan módosítsa, megváltoztassa vagy megszüntesse a jelen Ajánlatot vagy az abban szereplő feltételeket.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás