Leo Trader Pro beállítások

A működéshez elég egy chartot megnyitnunk (EURUSD, H1), és arra rátennünk a robotot ahhoz hogy mindkét páron kereskedjen, hiszen az információkat a központi szerverről kapja, így nem kell chart a döntésekhez, csak azért hogy futni tudjon.

A robot csak akkor kereskedik, amikor a vezérszámlán is van kereskedés, mert azt másolja: EURUSD/GBPUSD,  USDCHF/USDJPY .

Ha ráhúztuk a megnyitott EURUSD, 1 órás chartra a robotot, akkor csak a Trade Managementet kell beállítanunk rajta. A többi beállítást célszerű úgy hagyni ahogy van:

Section 1.

Allow Openig True engedi a pozíció nyitást

Allow Closing True engedi a megnyitott pozíciók lezárását

Allow Hedging True, amennyiben a brókerünk támogatja, hogy egy devizapárból egyszerre legyen nyitva open és short pozíció. Az USA brókercégek ezt nem támogatják, ezért ha olyannál van a számla, akkor False –ra kell állítani

Allow Symbols amennyiben szeretnél minden devizapáron kereskedni, amit a robot ismer, akkor hagyd üresen. Ha csak EURUSD vagy csak GBPUSD páron akarsz kereskedni, akkor annak a nevét kell beírni

Trade Comment kommentálhatjuk a kereskedést

Max Time Slip másodperc. Ennyi idő áll rendelkezésre, hogy a szerverről érkező ordert (utasítást) lemásolja és végrehajtsa a robot. Ha nullán hagyod, akkor addig próbálkozik, amíg az árfolyam kedvező számára.

Max Variance   5 ennyi pip eltérést engedélyezünk a szerver és a robotunk által kötött kereskedések között.

Max Slippage    3 ennyi pip eltéréssel engedélyezünk, hogy a brókercég végrehajtsa a robot utasítását

Section 2. Trade Management

Risk Level Itt lehet beállítani, hogy fix lot mérettel kereskedjen, vagy a robot automatikusan válassza a lot méretet a számlán engedélyezett százalékos arány függvényében. Pl 0.1 értéknél (>0), megadjuk azt, hogy ekkora lot mérettel kereskedjen. -5  (<0) esetén a számlánk 5 %-át engedjük felhasználni a pozíciók nyitásához és ehhez méretezi automatikusan a robot a lot méretet.  A saját robotnál -10 -re állítottam, ezzel 10%-os kockázathoz mérten számolt mérettel kereskedik a robotom. Ez azonban csak  3500$-tól induló normál (0.1 lotos) illetve 350$-tól induló mikrolotos(0.01 lot) számláknál működik jól. Alatta extrém kockázattal dolgozik a robot amit nem ajánlok.

Min lot Size akkor állítsuk be ha a robotra bízzuk a méret beállítását. Saját beállítás: 0.01

Max Lot Size akkor állítsuk be ha a robotra bízzuk a méret beállítását. Saját beállítás: 1

Equity Limit 0.0 ide azt az összeget lehet beírni amit szükségesnek tartunk, hogy a számlán legyen ahhoz, hogy a robot új pozíciót nyithasson. Alapértelmezetten a 0.0 az kikapcsolja ezt a funkciót.

Section 3. Trade Scheduling

Beállítható hogy mikor kereskedjen a robot. Hagyjuk a gyári értéken!

Section 4. General Settings

Receipt Code ide azt a 8 betűből-számból álló kódot kell írni, amit a vásárláskor kaptunk emailben

Azok, akik pedig megvásárolták a Leo Trader Pro USDJPY és USDCHF-re szóló licenszét is, nem kell külön metatraderben vagy másik charton futtatni a második licenszt, hanem egy robotba beírva az képes egyszerre négy devizapáron is kereskedni. Ehhez a licensz kódokat vesszővel elválasztva csak egyszerűen be kell írni a megfelelő helyre:AAAAAAAA,BBBBBBBB

Left Margin beállíthatjuk, hogy hova kerüljön a robot működését-állapotát jelző felirat.

2011.01.02

Kérdések és válaszok a Leo Trader Pro fejlesztőitől:

Miért nem kereskedik a Leo Trader Pro?

Ha minden beállításunk megfelelő, erről csak újraellenőrzéssel győződhetünk meg, akkor előfordulhat, hogy a metatraderünk a beállított 120 másodperc alatt nem tudta végrehajtani a kapott utasítást. Lehet növelni ezt az időt, de nem érdemes.
Ezzel kapcsolatos probléma, mikor old tick hibaüzenet érkezik. Ez abból adódik, hogy néhány brókernek lassú az adatszolgáltató szervere, vagy annál a brókernél kevés kereskedés történik azon a devizapáron. (nem ECN bróker)

LotSize/Risk Level

A beállítás meghatározza a kockáztatott tőke nagyságát és felosztja a StopLoss távolsággal, hogy megkapjuk az egy pipre eső kockázatot dollárban.Ennek megfelelően határozza meg a robot a lot méretet vásárláskor. Kisebb méretű számlák esetén, ha a lot méretet nem lehet elég kicsire választani, nagyobb a kockázat, de mi dönthetjük el , hogy engedjük-e a kereskedést vagy nem.

Egyik platform kereskedik, de a másik nem

Tisztában vannak vele, hogy mindenki szeretné tesztelni több brókernél is a robotot, mielőtt élesben kereskedne vele. A rendszer azonban csak egy példányban engedi futni a feltett robotot. Ha több példányban futtatjuk, akkor a másodiknak indított metatradert bezárja a robot.

Trailing stop

Nem tartalmaz trailing stopot a robot. Amikor a stop loss változását látja, az csak a szerverről érkező utasítások másolata.

A rendszer Buy pozíciót nyitott, holott tisztán látszik, hogy esik a piac

A Leo Trader a saját stratéiája alapján kereskedik és nem az Öné szerint. A stratégia nem mindig azon alapul , hogy mi látható a monitoron. A rendszerünk is tévedhet és ez egy elkerülhetetlen eleme a kereskedésnek. De Ön minden bizonnyal azért vette meg a licenszünket, hogy olyan eredményt kapjon, mint ami az élő számlánkon látható. Ha Ön ennél jobban tud kereskedni , akkor Önnek nincs szüksége a Leo Trader Pro-ra.

Brókercég

Nincs különleges összefonódás a finfx-szel. Mindenki szabadon választhat brókert. Azonban legyen figyelemmel az eltérő spreadekre amik befolyásolhatják a kapott eredményeket. A demoszámlán kapott eredmények nem törvényszerűen egyeznek meg az élő kereskedés eredményeivel, hiszen a különböző élő számlákhoz egy brókeren belül is különféle paraméterek tartoznak, amik befolyásolhatják az eredményt.

Equity Limit beállítása

Ide egy összeget kell beírni , ami alá nem szeretnénk a számlánkat engedni. Ha erre az összegre csökkenne a számla értéke, akkor a robot nem enged újabb pozíciót nyitni.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás