Mennyibe kerül, ami ingyen van?

Nos, már a kérdés feltevése is érdekes. Most akkor mi van? Többen találkoztatok már azzal, hogy a brókercégek különböző kedvezményekkel és ingyenes ajándékokkal, lehetőségekkel csábítják az érdeklődőket. Csak szeretném jelezni, hogy aminek ára van, azt valakinek meg kell fizetni, még akkor is, ha úgy tüntetik fel, hogy ingyen van.

Ilyen például az ingyen vps. Az általam eddig ismert ajánlatok mindegyike csak akkor volt ingyenes, ha az apróbetűs részben leírt havi kereskedési forgalmat elértük. Tehát a spreadből történik kifizetése általunk. Ha nem kereskedünk eleget hozzá, akkor a következő hónapban levonják tőlünk a díjat, ami általában jóval több, mint ha önállóan bérelnénk egy szervert valahol. Nekem például az 5 szerveremből csak 1 ingyenes, mert a számításaim szerint, a 2500 $-tól kérhető ingyen szerverhez olyan sokat kell kereskednem, amit csak egy 5000$-os számlával tudok elérni. Ezzel a számlával sikerült eddig ingyenesen igénybe vennem.

A másik kedvenc ügyfélcsalogató a bónusz. Kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg is lehet. Több fajta kritérium is van, ezért minden esetben javaslom az apró betűs rész áttanulmányozását. A legtöbb helyen időhöz vagy kereskedett lot mérethez kötik a megtartását. Mindegyik esetben az értékét meg is fizetjük a brókercégnek a kereskedésnél felszámított spreadben. Kis mértékben jól jöhet, hogy például egy robotot nem 1000 hanem 1200 dolláron tudunk futtatni és az ebből származó többlethozam már azonnal a mienk. Bizonyos idő és kereskedett mennyiség után a bónusz is. Azonban +100%-os bónusszal már vigyázni kell. A brókercégek csak azt fogják engedni, hogy a saját pénzünket bukjuk el. Ezért aztán ha függőben levő kötések értéke megegyezik a saját tőkénkkel, akkor a további veszteségeket szerintem nem fogja a bróker a bónusz terhére vállalni. Ezt célszerű mindig tisztázni és a robotok money managementjénél számításba venni.

Ingyen forex robot esetén a brókercégek egy átlag számlamérettel és átlag forgalommal kalkulálnak, ami pár hónap alatt behozza nekik a befektetést, ez simán vállalható.

A kezelt számláknál általában időhöz van kötve, hogy a bónuszt megtarthassuk, mert az átlagforgalom kitermeli a brókercégnek ezt az ajándékot. Ha tudjuk vállalni az előírt időszakokat, akkor érdemes igénybe venni. Ezt minden esetben meg szoktam igényelni, mert nincs kockázata. Legrosszabb esetben nem lesz a mienk.

Végül is, ha a kereskedési szokásainkon nem kell változtatni ahhoz, hogy éljünk ezekkel a lehetőségekkel, akkor érdemes igénybe venni őket. Minden esetben számoljunk és olvassunk utána, mielőtt belevágnánk, nehogy túlkereskedjük magunkat vagy a robotunkat, ezzel veszélybe sodorva a számlánkat.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás