Metatraderek automatikus indítása a vps szerver újraindulása után

A múlt heti szerver újraindulás okozta veszteség arra ösztönzött, hogy megkeressem a megoldást arra, hogy ilyen esetekben miként lehet a metatradereket automatikusan újraindítani. Meg is találtam, és a következőkben megosztom veletek.

A vps szervereim mindegyikén Windows 2008 fut és az Swvps-től bérlem őket, de szerintem ez a megoldás minden windows-on működik (Ebben a cikkben talált leírást követtem). Két dologra azért szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik, hogy csak olyan álljon neki a megvalósításának, aki profin ért a windows-hoz, mivel a registry-t kell szerkeszteni. A másik pedig, hogy még nem tudom, ez a megoldás meddig működik és nem állítják-e vissza az eredeti állapotot a rendszergazdák biztonsági okokból.

Az első lépés, hogy bekapcsoljuk az automatikus bejelentkezést:

  1. A Futtatás mezőbe írjuk be, hogy regedit és nyomjunk Entert.
  2. Keressük meg a következő bekegyzést:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

  1. Az AutoAdminLogon értékét állítsuk 1-re (1=bekapcsolva, 0=kikapcsolva)
  2. Hozzunk létre egy új String mezőt a jelszónak DefaultPassword néven. Az értéke legyen a mostani jelszónk.
  3. Ellenőrizzük létezik-e a DefaultUserName bejegyzés.
  4. Ha nem, akkor hozzuk létre. Az értéke a bejelentkezéskor használt név legyen. Esetemben ez Administrator (swvps felhasználóknál szinte mindenhol ez van)

Ezzel a résszel már készen is vagyunk. Most jön az automatikusan futtatni kívánt programok beállítása. Ehhez a Microsoft oldalán találtam segítséget.

A Start menü, Minden program/All Programs résznél kattintsunk jobb egérgombbal a Startup bejegyzésre és válasszuk az Megnyitás/Open menüpontot. A megnyíló ablakba egyszerűen másoljuk bele az Asztalról azoknak a programoknak az ikonjait, amelyeket szeretnénk automatikusan elindítani.

Ezek után a Control panelen (Swvps) található Restart-tal indítsuk újra a fiókunkat. Ha minden jól sikerült, akkor újraindítás után automatikusan indulnak a kiválasztott programok. Ezt már a Control panel-en keresztül is ellenőrizhetjük akár a felhasznált erőforrásoknál vagy a futó folyamatok listája segítségével. De természetesen belépéskor is láthatjuk mi indult el.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás