Oxygen FX Trader

Oxygen FX Trader tapasztalatok

A nagyon szép eredmény és több kedves olvasóm kétkedése arra késztetett, hogy jobban utánajárjak az Oxygen FX Trader eredményeinek.

A bemutatószámla nagyon szép hozamokat mutat, de a saját számlámon még nem volt kereskedés, így csak a hivatalos számla szolgálhatott kiindulópontnak.

A számla devizaneme CNH, azaz kínai Jüan. Jelenlegi USD árfolyama, 0,1465 USD. A bemutatószámla tehát átszámolva 38,4 USA dollárral indult. Az induló kötésméret 0.01 lot.

Stratégia teszterrel kipróbálva a fenti adatokkal február hónapra kb 35%-os eredmény jön ki, ami nagyon hasonló a fejlesztő éles számlájának eredményéhez. Tehát jól kalkuláltam.

Az alapértelmezett 0.01-es kockázati szint esetén, ha ezt szeretnénk alkalmazni, a minimális tőkeigény 750 dollár. (1500 dollártól kezd el 0,02-vel kereskedni. Ebből következik az 750 USD.) Tehát a bemutatószámla kockázati szintje az alapértelmezett beállításhoz képest körülbelül 20 szoros, a legkisebb kereskedhető egység és a tőke miatt. Ha az alapértelmezett kockázati szintnek megfelelő méretű tőke lett volna a robot számláján, akkor a február havi eredmény csak körülbelül 1,7% lett volna!!!

Ettől függetlenül kibírta a számla, hogy ilyen kockázattal futott rajta a robot! Tehát van esély arra, hogy értelmes kockázati értékkel és a hozzá való méretű számlával eredményesen futtassuk ezt a robotot. Stratégia teszteren való futtatás során kiderült, hogy a 2014-es évben nem igazán volt elemében, de azóta megfelelően teljesít. Ez azt jelenti, hogy bármikor jöhet egy számára rossz árfolyamsorozat, ami kockázattól függően, jelentős visszaesést, vagy számlaelvesztést produkálhat. Tehát aki kipróbálja ezt a robotot, az bízzon a szerencsében. Jó esetben szép eredményeket lehet vele elérni.

Például 0.04-es kockázati szinttel, egy 250 dolláros számlán a stratégia teszter szerint 2018-as évben a Oxygen FX Trader közel megtízszerezte volna a számlát, miközben a legnagyobb lehívás csak 25% körül lett volna. Szerintem ez egy korrekt eredmény lenne, amit sokan elfogadnánk.

Már csak az a kérdés, hogy az elméleten és az elmúlt időszak árfolyamain alapuló következtetés, hogyan fog vizsgázni a gyakorlatban, a jövőbeni árfolyamok függvényében?

Bízom a szerencsében és kíváncsian várom az eredményeket!

Aki szeretné kipróbálni, ide kattintva megveheti!

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás