Pattern Trader Pro eddigi tapasztalatok

Még nem múlt el egy hónap sem a saját demószámlám indulása óta, de már majdnem 50 %-os hozamnál tart rajta a korábban bemutatott, Pattern Trader Pro. Eddigi nem találtam olyan körülményt, amibe bele tudnék kötni. Azonban szeretném tisztázni, hogy a hozam nagysága, az nem csak egy robot eredményességétől függ, hanem a vállalt kockázattól is. Ha egy robot nem tud pozitívan kereskedni, akkor teljesen mindegy milyen kockázattal futtatjuk, el fogja vinni a számlát. Ha azonban emelkedő az eredménygrafikonja, akkor megnézhetjük, hogy ésszerű határokon belül meddig lehet emelni a kockázatot a meredekebb eredménygrafikon érdekében. Ezt azért írom, mert nálam ez a robot, a számla méretétől függően, maximum 15%-os kockázattal fut. Emiatt nagyobb az eredménye nálam, mint a publikus számlának. Amit kaptam példányt, azon ez volt az alapértelmezett beállítás, így tehát azzal indítottam.

Ha ez a kockázati szint túl magas lesz a robotnak, kritikus esetben elviheti a számlát. Ettől még lehet jó a robot, csak kiderül, hogy túl nagy kockázatot állítottam be. Többen jelezték, hogy nekik 2% az alapértelmezett beállítás és emiatt keveslik is a profitot. Ha 2%-on sikerrel kereskedik, akkor lehet emelni a tétet, de mindenkinek a saját tűrőképessége szerint. Az 5%, jelen pillanatban ésszerűnek tűnik.

A Pattern Trader Pro publikus számlája, a kötések mérete alapján körülbelül 10%-os kockázattal indult, de mintha fix kötésméretet használnának, amik kötésenként is eltérhetnek. A számlájuk duplázódása után is hasonló kötésméretekkel futott, tehát akkor a kockázat már feleződött. Most, hogy a számla, már az induláskori méretének háromszorosa (volt közben ráutalás is!), még mindig ugyanazon kötésméreteket használja, mint induláskor. Emiatt kb. harmada a kockázat és a haszon is. Hogy ennek mi az oka, azt csak találgatni lehet. Lehetséges, hogy egy szép átlagot szerettek volna ezért induláskor magasabb kockázatot vállaltak. De nem akarták azt megtartani, mert túl veszélyes lett volna? Erre majd az idő fogja megadni a választ.

Páran jelezték, hogy nem minden kötés van meg náluk, a hivatalos számlához képest. Ennek több oka lehet. Egyrészt vannak a publikus számlán 0.01 lotos kötések is. Ezeket csak akkor tudja a robot lemásolni ugyanolyan kockázat esetén, ha legalább akkora a számla méretünk, mint az eredeti számláé. Hiszen ennél kisebb kötésmérettel nem tud kereskedni egyik brókernél sem. Így azok nem minden esetben teljesülnek. A másik ok pedig az, hogy a brókercégek árfolyamai között lehetnek minimális eltérések. Ritka esetben előfordul, hogy olyan árfolyamon történt kereskedés a vezérszámlán, ami a mi brókerünknél nincs, emiatt nem tud pozíciót nyitni a robot. De ez nagyon ritka.

Akit érdekel a robot weboldala, az itt találja:

Pattern Trader Pro

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás