WallStreet forex robot idei évének elemzése

Több mint három hónapja már STP brókerként üzemel az FxPro. Ez a tény és az utóbbi időben történt veszteségek miatt úgy gondoltam értékelem az idei eredményeket, hátha tudok valami értékes tapasztalatot levonni belőlük.

Egy éles és egy demószámla garfikonjait hasonlítottam össze, amik gyakorlaitlag azonos beállításokkal futottak. Az eredmények nem teljesen egyformák, hiszen az FxPro-nál több szerver is üzemel a terheléselosztás és a biztonság miatt, ami további eltérések oka lehet. De a trend jól látszik.

Három devizapár maradt, a legutóbbi módosítás óta.

EURUSD demó                                                 EURUSD éles

   

Az év közben valamikor állítottam le a kisebb stoplossal működő robotot, de ez nem jelentett látható javulást. Sőt, ezeket a grafikonokat látva nem igazán célszerű tovább futtatni ezt a devizapárt sem. Élesben ugyan látható egy felfelé ívelő trend az év második felétől, de ez maximum arra teszi érdemessé, hogy egy minimális 1-3% közötti ritikóval fusson tovább.

 AUDUSD demó                                              AUDUSD éles

  

Mindkét AUDUSD beállítás eredményeit tartalmazza a grafikon egyenlő arányban beállítva az AutoMM értéket. Nagyon szépen együtt fut ennél a devizapárnál az éles és a demószámla grafikonja. A kereskedés eredményesen folyik, a profit faktor értéke 2 fölötti. Érdemes lehet az AutoMM értékét feljebb állítani. Nálam eddig élesben 5-re volt állítva, de ezek után lehet, hogy felteszem 8 vagy 10-re is. Az stp-re való átállás nyomait nem lehet a grafikonon felismerni.

GBPUSD demó                                                    GBPUSD éles

  

GBPUSD demó bekapcsolt COOP-al

 

Ennél a devizapárnál is látható különbség a demó és az éles számla között. Az utóbbi hónapok azonban egyiken sem mutatnak szép eredményt. Főleg, ha megnézzük ugyanezt a robotot bekapcsolt CloseOnlyOnProfit kapcsolóval. A stoplossok jelentősen csökkentették a profitot.  Azonban ezektől függetlenül pozitív eredményt könyvelhetett el ez a pár is. Vagy mérsékelt, vagy pedig közepes AutoMM értékkel talán érdemes továbbra is futtatni, de csak kikapcsolt COOP-al.

Az EURJPY, NZDUSD, USDJPY, USDCAD párokon nem volt eredményes az első tizenkét hónap, ezek továbbra sem tartoznak az ajánlott párok kategóriába.

Az oldal használatához, kérlek fogadd el a "cookie"-kat! További információ!

A "cookie-k" elfogadásával biztosíthatoda legjobb felhasználói élményt az oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd, akkor kérlek kattints az elfogadás gombra!

Bezárás